Wat zijn de verschillen tussen de verschillende type rolluik motoren

Naast de handmatige bediening kunnen wij onze rolluiken leveren met een bediening door middel van een schakelaar of een afstandsbediening. Twijfelt u welke type motor bij u past? Lees hieronder in het kort de verschillen:

Schakelaar
U kunt kiezen tussen onze huismerkmotor en het A-merk onder de motoren: Somfy. De Somfy Solus is een kwalitatief en betrouwbare sterke zonweringsmotor waar u jaren plezier van heeft. Op zoek naar een budget oplossing? Onze huismerkmotor is een prima alternatief.

Afstandsbediening
In ons assortiment vindt u de Somfy Oximo motoren. Deze type motoren worden in onze rolluiken uitgerust met anti-optil veren waardoor ze de extra veiligheid bieden voor obstakels en voor bevriezing.

IO
Bediening via afstandsbediening en uit te breiden naar bediening via de mobiele telefoon? Kies dan voor de Oximo IO motor! Deze motor heeft als extra optie ten opzichte van de RTS dat deze een feedback functie heeft. Dit zorgt ervoor dat de motor een signaal kan uitsturen of een opdracht wel/niet goed is uitgevoerd. In combinatie met de Connexoon of de Tahoma geeft deze functie meer gemoedsrust doordat u weet dat uw zonwering is gesloten.

Doordat de IO en RTS dezelfde prijsverhoudingen hebben raden wij aan indien u geen RTS producten in huis heeft of de motor niet op dezelfde afstandsbediening als een bestaand RTS product wenst aan te sluiten te kiezen voor de Somfy Oximo IO serie.

RTS
De door Somfy ontwikkelde Radio Technologie Somfy (RTS) motoren zijn al jaren een veelgebruikte motor in zonwering. Somfy bied verschillende accessoires aan om deze motoren mee te kunnen bedienen. Tevens is het mogelijk de RTS motor te bedienen via de Tahoma box.

Meer informatie Smart Home?