Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00

Instructies t.a.v. het monteren van uw roldeur

Monteer uw roldeur eenvoudig en snel met de volgende instructies

 

De voorbereiding voor het monteren van uw roldeur

Voordat u begint met het monteren van uw rolluik, is het handig om eerst een aantal voorbereidingen te treffen. Eerst controleert u of uw bestelling compleet is. In het pakket dat u heeft ontvangen moet een omkasting zitten, zij-geleiders, het bedieningsmechanisme en de afdekdopjes. Als u schroeven of pluggen heeft besteld, dan moeten deze ook in dit pakket zitten.

Als uw bestelling compleet is, kunt u aan de slag! U heeft de volgende gereedschappen nodig:

  1. Boormachine;
  2. Steenboor van 6 mm;
  3. IJzerboor van 6 mm en als u gebruik maakt van vlakke geleiders ook van 10 mm;
  4. Een steenboor waarvan de lengte afhankelijk is van de dikte van uw muur / kozijn

Als u ook het gereedschap compleet heeft kunt u starten met het monteren van uw roldeur. Mocht u gedurende het monteren vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Het monteren van uw roldeur met vlakke geleiders

Als u de voorbereiding heeft doorlopen, kunt u nu gaan starten met het installeren van de roldeur.
  1. U begint met het boren van 5 mm gaten in de twee vlakke geleiders. U boort twee gaten op ongeveer 10 centimeter afstand van de bovenkant en de onderkant. Afhankelijk van de grootte van de roldeur boort u in totaal 3 á 5 gaten in de geleiders (tot 120 cm in totaal 3 gaten, tot 180 cm 4 gaten en vanaf 180 cm 5 gaten). De overige gaten dient u gelijkmatig te verdelen over de geleider tussen de gaten aan beide uiteinden. Verwijder het beschermingsmateriaal niet. Zo voorkomt u beschadigingen van uw roldeur. Let op dat u de gaten niet boort in het openstaande deel, anders kan dit problemen met de werking van de roldeur veroorzaken.
  2. U vergroot het 9,5 mm gat aan de voorkant van de geleider (de kant die niet tegen de muur komt) tot 10 mm.
  3. Schuif de geleiders voorzichtig op de omkasting. Indien u de roldeur op de muur monteert houdt u de gehele roldeur op de plek waar de roldeur bevestigd gaat worden. U dient de roldeur bij de omkasting te dragen en de geleiders vast te houden. Controleer of de omkasting waterpas hangt. Teken nu de gaten in de geleiders af op de muur. Boor deze gaten met de steenboor in de muur. Indien u de roldeur op het kozijn monteert hoeft u geen gaten voor te boren.
  4. U gaat nu een gat door de muur of door het kozijn boren voor de bediening van de roldeur. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 20 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt, 1,5 centimeter boven de geleider en in het midden van de koker. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. Om schade binnen te voorkomen dient u tijdens het boren tegen druk te geven aan de binnenkant van de muur, bijvoorbeeld met behulp van een plank of iets dergelijks.
  5.  De roldeur kan op de muur worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de roldeur is verwijderd. Trek de band of de elektrische kabel naar binnen en hang de roldeur op de juiste plaats. Controleer nogmaals of de roldeur waterpas hangt. Indien u op de muur monteert doet u door alle gaten in de geleiders een plug inclusief schroef. Draai de schroeven goed aan zodat de roldeur stevig bevestigd is op de muur. Dek hier na gaten af met de afdekdopjes.
  6. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen. U bent klaar met het ophangen van de roldeur en dient de bediening nog af te maken. Ga naar de montageinstructies voor de bediening om verder te gaan.

Mocht u nog vragen hebben of opmerkingen tijdens of na het monteren van de roldeur, dan kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.