Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Hoeveel graden scheelt het met rolluiken?

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Hoeveel graden scheelt het met rolluiken?
Deze vraag is zowel actueel in de zomer als in de winter. We beginnen in dit geval met een toelichting over de invloed van rolluiken gedurende de zomer.

Gedurende een hittegolf wil het met name op een boven verdieping nog wel eens heel warm zijn. Heel de dag staat de zon op uw slaapkamer, waardoor 's avonds uw slaapkamer flink opgewarmd is. Een rolgordijn aan de binnenzijde van het kozijn, houdt de warmte slechts gedeeltelijk tegen. De warmte is namelijk al binnen en uw rolgordijn begint als een verwarming te functioneren (zelfs een verduisterend rolgordijn). Een rolluik houdt de warmte buiten. Hierdoor heeft een rolluik veel meer invloed als zonwering dan een rolgordijn.

Wil jij je slaapkamer hittegolf proof maken? Bestel dan snel:

Rolluiken Screens

Hoeveel graden het exact scheelt is lastig vast te stellen. Warme lucht stijgt op en dus is een verdieping altijd warmer dan de begane grond. Is het gedurende een langere tijd warm, dan warmt uw huis ook op. Het voordeel van rolluik is dat u dit proces vertraagt en de meeste warmte buiten houdt.

De vraag hoeveel graden scheelt het gedurende de winter is afhankelijk van veel factoren. De vuistregel hierin is hoe slechter het raam is geïsoleerd, hoe groter de impact is van één rolluik. Heeft u een houten kozijn met enkel glas? Dan hebben rolluik veel impact op de temperatuur (graden) bij u in huis. Heeft u een zeer goed geïsoleerd kozijn, dan hebben rolluiken een minder grote impact.

Heeft u minder goed geïsoleerde kozijnen en mag u de kozijnen niet vervangen van uw huurbaas? Dan zijn rolluiken absoluut een optie om de isolatie waarde te verbeteren. Als u zelf de eigenaar van de woning bent, kunt u uiteraard ook overwegen om de kozijnen te vervangen: www.creon-kozijnen.nl.


Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen