Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00

Montage instructies voor uw rolluiken bij montage op het kozijn

Het monteren van de rolluiken op het kozijn

Stap 2: Instructies voor het monteren van het rolluik op het kozijn

Als u ook het gereedschap compleet heeft kunt u starten met het monteren van uw rolluik

 1. U begint met het aftekenen van de gaten die in de twee vlakke geleiders geboord moeten worden. Alle gaten die u gaat aftekenen dienen aan de kant van het gesloten vierkant te zijn. U tekent het eerste gat af op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 centimeter tekent u nog een gat af.
 2. Zodra u de gaten hebt afgetekend, boort u met een Ø5 mm (bij gebruik spaanplaatschroef bolkop 5x40) door de geleider heen.

  Aftekenen Gaten boren

 3. U dient de gaten aan de buitenkant van de geleider op te boren met een Ø 10 mm. Dit is dus de kant dat in het zicht komt. Deze gaten worden uiteindelijk (nu nog niet) afgedekt met de kleine afdekdoppen.

  Vergroten van de gaten Resultaat

 4. Teken het gat van de bediening af op het kozijn. Hier dient u namelijk een gat te boren waar de bediening doorheen komt.
 5. U gaat nu een gat door het kozijn boren voor de bediening van het rolluik. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 20 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. 

  Afmeting kast tot bediening Aftekenen gat voor bediening Bedieningsgat boren

 6. Het rolluik kan op het kozijn worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van het rolluik is verwijderd. Trek de band of de elektrische kabel naar binnen en hang het rolluik op de juiste plaats. Controleer of het rolluik waterpas hangt. Schroef de schroeven door de gaten in de geleiders in het kozijn. Draai de schroeven goed aan zodat het rolluik stevig bevestigd is. Dek hier na gaten af met de afdekdopjes.
 7. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen.
 8. U bent klaar met het ophangen van het rolluik en dient de bediening nog af te maken. Ga naar de montage instructies voor de bediening om verder te gaan.

  Bediening voor het gat trekken Rolluik aan de muur bevestigen Rolluik hangt op

Kies hier de handleiding t.b.v. het monteren / instellen van de bediening:

 • Monteren bandbediening

  Montage band
 • Installatie schakelaar

  Monteren schakelaar
 • Installatie afstandsbediening

  Monteren afstandsbediening