Winkelwagen 0

€ 0,00

 • Scherpe prijzenScherpe prijzen
 • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
 • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
 • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Montage instructies - Rolluiken - Tussen de muur

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Het monteren van de rolluiken tussen de muur

Stap 2: U gaat de rolluik monteren tussen de muur

Als u ook het gereedschap compleet heeft kunt u starten met het monteren van uw rolluik

 1. U begint met het aftekenen van de gaten die in de twee hoek geleiders geboord moeten worden. De gaten worden afgetekend op de uitstekende flap. U tekent het eerste gat af op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 centimeter tekent u nog een gat af. Probeer rekening te houden dat de gaten niet ter hoogte zijn van de voeg in de muur. Bevestiging van het rolluik in de stenen van de muur is namelijk sterker.
 2. Zodra u de gaten hebt afgetekend, boort u met een Ø5 mm (bij gebruik Heco spaanplaatschroef bolkop 5x40) door de geleider heen.
 3. Schuif de geleiders voorzichtig op de omkasting. Til het rolluik aan de omkasting op en ondersteun de geleiders. Houdt het rolluik op de plek waar het rolluik bevestigd moet worden. Teken nu de gaten in de geleiders af op de muur. Daarnaast tekent u af waar het bedieningsmechanisme door de muur moet komen (1,5 centimeter boven de geleider en in het midden van de koker).
 4. Boor de gaten voor de zijgeleider in de muur met een Ø 8 (bij gebruik Fischer SX 8x40 plug) mm, zodat u hier een plug in kunt stoppen.
 5. U gaat nu een gat door de muur boren voor de bediening van het rolluik. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 20 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. Om schade binnen te voorkomen dient u tijdens het boren tegen druk te geven aan de binnenkant van het kozijn, bijvoorbeeld met behulp van een plank of iets dergelijks.
 6. Het rolluik kan tussen de muur worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de rolluik is verwijderd. Trek de band of de elektrische kabel naar binnen en hang het rolluik op de juiste plaats. Controleer of het rolluik waterpas hangt. Schroef de schroeven door de gaten in de geleiders in de muur. Draai de schroeven goed aan zodat het rolluik stevig bevestigd is. Dek hier na gaten af met de afdekdopjes.
 7. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen. U bent klaar met het ophangen van het rolluik en dient de bediening nog af te maken. Ga naar de montage instructies voor de bediening om verder te gaan.

Kies hier de handleiding t.b.v. het monteren / instellen van de bediening:

Monteren bandbediening

Montage band
Installatie schakelaar

Monteren schakelaar
Installatie afstandsbediening

Monteren afstandsbediening

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen