Winkelwagen 0

€ 0,00

 • Scherpe prijzenScherpe prijzen
 • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
 • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
 • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Montage instructies - Screens - Op de muur

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Handleiding voor het monteren van de screens op de muur

 1. U begint met het aftekenen van de gaten die in de twee vlakke geleiders geboord moeten worden. Alle gaten die u gaat aftekenen dienen aan de kant van het gesloten vierkant te zijn. U tekent het eerste gat af op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 centimeter tekent u nog een gat af. Probeer rekening te houden dat de gaten niet ter hoogte zijn van de voeg in de muur. Bevestiging van de screen in de stenen van de muur is namelijk sterker.
 2. Zodra u de gaten hebt afgetekend, boort u met een Ø 5 mm door de geleider heen.
 3. U dient de gaten aan de buitenkant van de geleider op te boren met een Ø 10 mm. Dit is dus de kant dat in het zicht komt. Deze gaten worden uiteindelijk (nu nog niet) afgedekt met de kleine afdekdoppen.
 4. Schuif de geleiders voorzichtig op de omkasting. Til de screen aan de omkasting op en ondersteun de geleiders. Houdt de screen op de plek waar de screen bevestigd moet worden. Teken nu de gaten in de geleiders af op de muur. Daarnaast tekent u af waar het bedieningsmechanisme door de muur moet komen (1,5 centimeter boven de geleider en in het midden van de koker).
 5. Boor de gaten van de zijgeleider in de muur met een Ø 8 mm, zodat u hier een plug in kunt stoppen.
 6. U gaat nu een gat door de muur boren voor de bediening van de screen. De grootte van het gat is afhankelijk van het type bediening. Voor band bediening is dat 22 mm en voor elektrisch is dit 10 mm. U boort dit gat aan de kant waar de bediening komt. Boor altijd van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats uitkomt. Om schade binnen te voorkomen dient u tijdens het boren tegen druk te geven aan de binnenkant van de muur, bijvoorbeeld met behulp van een plank.
 7. De screen kan op de muur worden geplaatst als het beschermingsmateriaal aan de achterkant van de screen is verwijderd. Trek het band of de elektrische kabel naar binnen en hang de screen op de juiste plaats. Controleer nogmaals of de screen waterpas hangt. Schroef de geleiders vast in de pluggen en draai de schroeven goed aan zodat de screen stevig bevestigd is op de muur. Dek hier na gaten af met de ronde afdekdopjes.
 8. U kunt het overige beschermingsmateriaal verwijderen. Doe de grote afdekdoppen in de onderkant van de geleiders.
 9. U bent klaar met het ophangen van de screen en dient de bediening nog te monteren. Ga naar de montage instructies voor de bediening om verder te gaan.

Kies hier de handleiding t.b.v. het monteren / instellen van de bediening:

Monteren bandbediening

Montage band
Installatie schakelaar

Monteren schakelaar
Installatie afstandsbediening

Monteren afstandsbediening

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen