Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Opmeetinstructies - Rolluik - Op het kozijn

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Opmeetinstructies voor rolluiken op het kozijn


U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

Stap 1: De geleiders

Verminder vervolgens zowel in de hoogte als in de breedte de maatvoering met 0,5 centimeter. Uw muren zijn immers niet overal even recht en zo voorkomt u dat uw rolluik niet past of knelt. Zodra u de maten heeft verminderd met 0,5 centimeter, kunt u deze maat invoeren bij bestellen. Bij deze methode kunt u gebruik maken van onze vlakke zijgeleiders.

Vlakke geleider Vlakke geleider

Stap 2: De omkasting

Rolluik blokkade

De maten die u in zal voeren zijn inclusief omkasting. Houd er dus rekening mee dat u deze wel kwijt kunt in de afmetingen die u doorgeeft. De maatvoering van de omkasting wordt getoond in het blauwe vakje in het bestelformulier. Dit is een extra controlepunt om te zien of u de juiste maatvoering heeft ingevoerd.

Let op: de eindlijst steekt indien de rolluik helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende ramen kan dit de werking van uw rolluik blokkeren.

Klik hier voor meer informatie over het bepalen van de bedienignszijde

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen