Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00

Opmeetinstructies voor screens gemonteerd op het kozijn

Opmeetinstructies voor screens op het kozijn

U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

STAP 1: De geleiders

  Verminder vervolgens zowel in de hoogte als in de breedte de maatvoering met 0,5 centimeter. Uw muren zijn immers niet overal even recht en zo voorkomt u dat uw rolluik niet past of knelt. Zodra u de maten heeft verminderd met 0,5 centimeter, kunt u deze maat invoeren bij bestellen. Bij deze methode kunt u gebruik maken van onze vlakke zijgeleiders.

  • Vlakke screen geleider


   vlakke geleider
  • Vlakke screen geleider met windprotector


   vlakke geleider met windprotector
  • Vlakke ritsscreen geleider


   vlakke geleider ritsscreen

STAP 2: De omkasting

  De maten die u in zal voeren zijn inclusief omkasting. Houd er dus rekening mee dat u deze wel kwijt kunt in de afmetingen die u doorgeeft. Meer informatie over de hoogte van uw omkasting vindt u hier. Tevens wordt de maatvoering getoond in het blauwe vakje in het bestelformulier. Dit is een extra controlepunt om te zien of u de juiste maatvoering heeft ingevoerd.

  Let op: de eindlijst steekt indien de screen helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende ramen kan dit de werking van uw screen blokkeren.

  Rolluik blokkade

STAP 3: De bedieningszijde

  Het snoer van de motor kan op verschillende manieren uit de omkasting komen. Aan de hand van onderstaand schema kunt u kiezen of dit voor of achter uit de omkasting is, dit geeft u op in het bestelformulier:

  Rolluik bedieningsschema

STAP 4: De type bediening