Maatwerk rolluiken tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00

Opmeetinstructies voor screens gemonteerd op het kozijn


Opmeetinstructies voor screens op het kozijn

U dient allereerst secuur de buitenmaten van de dag op te meten. Dit is de afstand van muur tot muur. Meet deze afstand voor zowel de hoogte als de breedte en meet deze op verschillende plekken. Neem de kleinste waarde die u heeft gemeten. Voer hierna onderstaande stappen uit om de bedieningszijde en de juiste maat te bepalen rekening houdend met geleiders en de maat van de omkasting.

Stap 1: De geleiders

p>Verminder vervolgens zowel in de hoogte als in de breedte de maatvoering met 0,5 centimeter. Uw muren zijn immers niet overal even recht en zo voorkomt u dat uw rolluik niet past of knelt. Zodra u de maten heeft verminderd met 0,5 centimeter, kunt u deze maat invoeren bij bestellen. Bij deze methode kunt u gebruik maken van onze vlakke zijgeleiders.

 • Vlakke geleider:
  Geschikt voor screens
  vlakke geleider
 • Vlakke geleider met windprotector:
  Geschikt voor screens
  vlakke geleider met windprotector
 • Vlakke geleider:
  Geschikt voor ritsscreens
  vlakke geleider ritsscreen

Stap 2: De omkasting

Rolluik blokkade

De maten die u in voert is inclusief omkasting. De maat van de omkasting en van de zijgeleiders worden in het bestelformulier getoond.

Let op: de eindlijst steekt indien de screen helemaal open is, altijd een aantal centimeter uit de omkasting. Dit is ongeveer 4 centimeter. Bij naar buiten draaiende ramen kan dit de werking van uw screen blokkeren als het raam open staat.

Klik hier voor meer informatie over het bepalen van de bedieningszijde