Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Opmeetinstructies - Rolluik - Bediening

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Welk type bediening past het beste bij u?

Huismerk Somfy
Bandbediening Motor Radio (Smart) Radio (Solar) Solus RS100 IO Oximo RTS
Budget
Stabiele / degelijke motor
Afstandsbediening
Schakelaar
Meerdere tegelijk
Met telefoon bedienen (Tahoma switch)
Kabellengte aanpasbaar
Stillere motor
Automatisch afstellen
Obstakel detectie / vorst bescherming
Solar

U wilt een rolluik bestellen en ziet vele verschillende type bediening, welke kiest u? De keuze is afhankelijk van het doel van het rolluik, de comfort t.a.v. de bediening en wat mag een rolluik kosten

Met band
Regelmatig verkopen wij rolluiken met band. Zeker voor kleinere rolluiken (zeg tot maximaal 3,5 m2 groot) kan een rolluik met band een prima oplossing zijn. Is het rolluik voor de slaapkamer en laat u dit zakken als u naar bed gaat en gaat het rolluik omhoog als u wakker wordt? Dan is een rolluik met band een zeer geschikte oplossing

Groter dan 4m2?
Heeft u een wat groter rolluik of vindt u een band niet praktisch, dan is een rolluik met een schakelaar of afstandsbediening net zo goed een geschikte oplossing. U heeft keuze uit de huismerk motor en de Somfy motor. Beide motoren zijn goede motoren, de Somfy motor is een zeer bekend en groot merk en kost uiteraard iets extra.

Radio (afstandsbediening)
Heeft u op meerdere plekken in huis rolluiken / screens? Dan kan het makkelijk zijn als de rolluiken met een afstandsbediening bediend kunnen worden. U kunt kiezen uit een huismerk motor radio (Smart of Solar) en de Somfy RS100. De voordelen en nadelen vindt u in onderstaande tabel. De RTS motor is met name geschikt voor mensen die reeds rolluiken met een RTS motor hebben en een rolluik kopen als uitbreiding op hun reeds geplaatste rolluiken.

Solar
De huismerk motor radio Solar is een motor welke een geïntegreerde batterij heeft. Deze batterij wordt opgeladen door een zonnepaneel welke op de omkasting van het rolluik is bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om een rolluik te monteren op plaatsen waar stroom niet of moeilijk beschikbaar is.

Een rolluik met Solar motor is eenvoudiger te plaatsen. U hoeft geen gaten naar binnen te boren voor de aansluiting van de motor op het stroomnetwerk.

De garantie van de Solar motor is 2 jaar. De omkasting van het rolluik dient aan de voorzijde en bovenzijde bereikbaar te zijn voor zonlicht. Plaatsing direct onder een goot en plaatsing in de koof van een dakkapel raden wij af. Hierdoor levert het zonnepaneel te weinig vermogen om de batterij op te laden. De Solar motor is beschikbaar voor rolluiken met een maximale oppervlakte van 5 m2. Voor grotere rolluiken adviseren wij de huismerk motor (Smart) te kiezen.

Mocht u er toch niet uitkomen of nog vragen hebben? Uiteraard kunnen wij u hier verder in adviseren en kunt u contact met ons opnemen.


Bereken rolluiken


Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen