Winkelwagen 0

€ 0,00

  • Scherpe prijzenScherpe prijzen
  • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
  • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
  • Ook rolluiken en zonweringOok kozijnen en zonwering

Veelgestelde vragen - Rolluiken - Type geleider

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Welke type geleiders zijn er beschikbaar

Voor onze rolluiken zijn diverse type geleiders beschikbaar. De situatie bij u thuis bepaald welke geleider u nodig hebt.

  • Vlakke geleider De vlakke geleider wordt het meest gebruikt. Dit is de standaard geleider die u kunt gebruiken voor montage op de muur en op het kozijn. Deze geleider is 53 mm breed. Let op dat indien u uw afmetingen aan ons doorgeeft, de totale breedte van het rolluik opgeeft. Dit houdt dus in de totale breedte inclusief geleiders.

  • Hoekgeleider De hoek geleider wordt gebruikt indien u gaat monteren tussen de dag. U dient deze geleider aan de muur te bevestigen door de dwarse flap die op de geleider zit vast te schroeven. Bij hoek geleiders worden geen afdekdopjes meegestuurd, omdat bij plaatsing in de dag deze overbodig zijn. Wilt u deze toch ontvangen? Laat ons weten, dan sturen we u deze gratis toe.

  • Afstand geleider De Afstandsgeleiders 20 mm dient u te gebruiken indien u uw rolluik iets van de muur wilt laten komen. Dit komt voor vaak bij een dakkapel, waarbij het raam iets uitsteekt t.o.v. de muur. Deze geleider is ook in de 12 mm variant beschikbaar.

  • Afstand geleider De Afstandsgeleiders 12 mm dient u te gebruiken indien u uw rolluik iets van de muur wilt laten komen. Dit komt voor vaak bij een dakkapel, waarbij het raam iets uitsteekt t.o.v. de muur. Deze geleider is ook in de 20 mm variant beschikbaar.


Inbouw rolluiken

Voor de inbouw rolluiken wordt een speciale PVC geleider gebruikt. Deze geleider is 60 mm breed en wordt op de buitenzijde van het raamprofiel geplaatst. Deze geleider bevat aan de binnenzijde een sleuf. Door speciale bolkopschroeven op het raam te monteren, kan de geleider vast worden geklikt.

Inbouw rolluik geleider

Rolluiken 55

Voor de rolluik 55 wordt standaard de PP66 en de PP75 geleider gebruikt. Dit zijn zeer sterke geleiders die het zware gewicht van uw rolluik 55 met gemak kan dragen.

De PP66 geleider is 6,6 cm breed en wordt gehanteerd voor de omkasting 18,0 cm en 20,5 cm. De PP75 geleider is 7,5 cm breed wordt gebruikt bij de 25,0 cm en de 30,0 cm omkasting.

Vlakke geleider 66 rolluik Vlakke geleider 75 rolluik 55


Bereken rolluiken


Heeft u nog vragen?

Neem contact op!


  Verwijderen

Toevoegen